Mereka Menyayangi Kucing

24 Mac 2011 7:03 PG

Kucing di TV3 Bersamamu; Berikan Aku Sebuah Kasih

Views



Program TV3 bersamamu membuat kelainan dan kejutan apabila menyiarkan isu kucing-kucing terbiar di jalanan. Episod TV3 bersamamu;  “Berikan Aku Sebuah Kasih”  yang disiarkan pada malam rabu 23 Mac 2011 itu mendapat pujian ramai pihak terutamanya para pecinta haiwan. Malah ramai blogger  menyatakan rasa kagum dan terima kasih dengan sikap prihatin yang ditunjukkan oleh pihak TV3 bersamamu terhadap kucing-kucing terbiar ini.

Diharapkan program seperti ini dapat mendidik dan memberi  kesedaran kepada masyarakat terutamanya kanak-kanak ( sebab fresh mind kan) dalam menjaga kebajikan haiwan terbiar. Menyebut tentang haiwan terbiar, baru-baru ini terdapat pengkritik yang memperlekehkan usaha sekumpulan animal lover yang cuba membantu kucing-kucing terbiar. Pengkritik tersebut mendakwa kumpulan animal lover tersebut cuba mencari publisiti murahan dan menunjuk-nunjuk kebaikan kerana mempublish segala usaha murni  mereka di blog-blog pecinta haiwan.

What the fuck?? Pengkritik tersebut tak layak digelar pengkritik. Pengkritik tersebut hanyalah mulut yang berbau longkang. Ingat lagi kisah perempuan yang masuk neraka kerana seekor kucing? Tak takut neraka ke sayang… Tolonglah jangan halang usaha murni orang lain. Pergi la buat kerja lain, main playstation ke, tengok TV ke, tolong jangan jadi pengacau yer sayang….

Oklah, malas nak membebel dengan kuantiti yang banyak. Aku tamatkan disini. Lagi banyak aku membebel, lagi banyak kata-kata kesat yang keluar nanti. Cukup, cukup!!!!!
Picture: Facebook KSK

7 Comments On "Kucing di TV3 Bersamamu; Berikan Aku Sebuah Kasih"

azureEn Says:
24 Mac 2011 7:13 PG

ala.. ta dpt tgk! >__<

cube letak pengkritik tu kt tmpt kuceng2 terbiar. tengok ade ke tak org nk tolong dye nnti.. org2 yg tolong kuceng terbiar nie patot dipuji. and memang patot dpt publisity so that others can do like wat they did. :)

meowwmania Says:
24 Mac 2011 5:38 PTG

harap2 byk lg rancangan mcm tu kat stesen tv lain, mudah-mudahan semakin ramai yg terbuka hati untk membantu haiwan2 terbiar ni, insya'Allah...

psstt...papa meow dpt tawaran dr TV Hijrah yg kagum dgn usaha papa, mesti akan keluar kat tv juga yeay!!

24 Mac 2011 7:25 PTG

Saya pun tgk... baguslah dorang bulan je tumpu pada manusia. Kucing pun perlukan keperihatinan manusia.

hud aikara Says:
24 Mac 2011 7:39 PTG

kepada pengkritik yg cetek fikiran, semua usaha murni patut di war-war kan bukan nak cari publisiti tapi nak menarik orang ramai menyertai atau setidaknya berfikir tentang nasib haiwan2 terbiar ni. Kalau para pencinta haiwan buat kerja dalam diam, masyarakat takkan peduli nasib mereka dan sekurang-kurangnya dengan segala pendedahan yang dibuat akan dapat menghubungkan para pencinta haiwan seluruh Malaysia amnya.

26 Mac 2011 5:48 PG

Takperlah Rafhan... yg penting kita suka apa yg kita buat...

McCat Says:
28 Mac 2011 8:21 PTG

Hope ada byk lagi rancangan mcm ni...utk membentuk sifat prihatin terhadap haiwan yg malang mmg mencabar dlm masyarakat Malaysia. Semoga pencinta haiwan tidak moral down dgn segala caci nista pengkritik yg berhati kering itoo

18 Jun 2011 9:33 PTG

kucing saya yg kaler oren dua ekor tu..gelemer ya kamu...hehehe...:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

khidmat masyarakat

Blog Archive

Blogger Templates

Minyak Herba Asma Mujarab

thnx my visitors

page view